Pohodom na Vrsutu u noći punog mjeseca završena manifestacija “Barski đir”


23.08.2021.

Manifestacija “Barski đir” zvanično je sinoć zatvorena pješačkom turom na Vrsutu u noći punog mjeseca.

Direktor TO Bar Emil Kukalj  kazao je da su na jedan lijepi način htjeli da promovišu aktivne odmore i da na nesvakidašnji način obilježe završetak ove velike manifestacije kaja je opštinu Bar pretvorila u pravu pozornicu.

“Manifestacija je opravdala sva naša očekivanja. Večeras je sa nama oko 70 naših sugrađana i turista koji su zadovoljni. Ova tura je bila lijepa. Ono što je bilo malo iznenađenje za sve je što nam se na vrhu Vrsute pridužio i odred “24. Novembar” koji su postavili teleskop kako bi uživali u bližem pogledu na Mjesec I nebesjka tijela.

Učesnici su zadovoljni pješačkom turom i saglasni su da nije bila naporna.

Jedna od učesnica kazala je da je ova tura neobična jer je organizovana noću. “Pod velom ljetnje noći i punim mjesecom mogli smo da uživamo u turi koja je bila bezbjedna i u dobrom društvu. Lijepo je naći se ovdje i nadam se da će ova tura postati tradicija i da se neće zaboraviti”, prenosi ona svoja očekivanja.

Jedan od učesnika kazao je da je informacije u turi dobio preko Instagram profila TO Bar i prijavio se.

“Puno se ljudi večeras popelo na Vrsutu i mislim da bi ovo trebalo češće organizovati”, kazao je on.

Turistkinja iz Rusije rekla je da je tura predivna.

“Izvanredno je na vrhu Vrsute, svi uživamo, tu je i jedan dječak od šest godina. Ako bi ovo postala tradicija bilo bi odlično i za turiste i za građane”, prepričava ona svoj doživljaj.

Manifestacija “Barski đir” trajala je od 26.jula a završena je sinoćnom pješačkom turom.

U sklopu manifestacije bilo je organizovano više manjih događaja koji su turistima na barskoj rivijeri odmor učinili interesantnijim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − twelve =