Podgorica – Tradicionalni osmi sajam ”Najbolje iz Crne Gore”


Tradicionalni osmi sajam ”Najbolje iz Crne Gore”, biće održan 29. i 30. oktobra u shoping molu Delta City od 10 do 20 časova. Ponudu domaćih proizvoda predstaviće izlagači iz Podgorice, ali i gradske opštine Golubovci, Kotora, Bara, Ulcinja, Danilovgrada, Bijelog Polja, kao i iz drugih gradova Crne Gore.

Izlagači će se predstaviti sa domaćim proizvodima: medom, pčelarskim proizvodima, maslinama, maslinovim uljem, ribljim prerađevinama, voćem i povrćem, domaćim suhomesnatim proizvodima, vinom, sokovima, organskom hranom, sirevima i mliječnim proizvodima, čajevima i ljekovitim biljem. Pośetioci će moći na štandovima da besplatno degustiraju proizvode. Ono što ćemo po prvi put imati na sajmu, a što će posjetiocima sigurno biti interesantno jeste radionica koja izrađuje domaću tjesteninu, tako da će posjetioci moći da se upoznaju sa receptima i načinom izrade.

Budući da sajam okuplja proizvođače iz svih krajeva Crne Gore na jednom mjestu, ovo je odlična prilika da izlagači u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji svojih proizvoda naročito u toku trajanja pandemije virusa COVID 19. Ono što je bitno da napomenemo jeste da će se sajam održati uz poštovanje svih epidemioloških mijera koje je izdalo Ministarstvo zdravlja.

Cilj sajma je da što više utičemo na svijest potrošača da kupuju domaće proizvode i na taj način podrže male proizvođače, ali i da crnogorski proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − 7 =